Blogs van de redactie van Cursusbank

unique selling pointBehaalde NOvA PO-punten altijd inzichtelijk

unique selling pointMeer dan 99% tevreden klanten

unique selling pointHet grootste juridische cursusaanbod

Hieronder staan blogs van de redactie van Cursusbank. 

Het staan op een politieauto
cursusbank logo

Straatschenderij en valt het staan op een politieauto hieronder?


Art. 424 Sr: Hij die op of aan de openbare weg of op enige voor het publiek toegankelijke plaats tegen personen of goederen enige baldadigheid pleegt waardoor gevaar of nadeel kan worden teweeggebracht, wordt als schuldig aan straatschenderij , gestraft met geldboete van de eerste categorie.

Social media zorgt ervoor dat bepaalt gedrag bij het grote publiek bekend wordt. Dat gedrag valt zeker niet altijd als positief te kwalificeren. Zo werden ook de zogeheten ‘’Hoodvloggers’’ uit Zaandam bij het grote publiek bekend. In de vlogs van de heer Ismail Ilgun was onder andere te zien hoe de politie wordt uitgemaakt voor van alles en nog wat, hoe een voorbijfietsende man op zijn hoofd wordt geslagen en hoe er op een politieauto wordt geklommen. Er is veel over dit gedrag gezegd en geschreven. Minister-president Mark Rutte noemde de betreffende jongeren ‘’tuig van de richel’’. Strafrechtadvocaat Gerard Spong predikte tijdens een uitzending van Pauw dat het staan op een politieauto in beginsel geen strafbaar feit oplevert en dat dit gewoon zou mogen. Slecht nieuws voor de man in het blauw, die vanaf nu overrompeld kan gaan worden met mensen die op de politieauto een selfie maken. Stelt u het zich eens voor! Dit zou een mooi gezicht opleveren, maar het zou de taak van de diender van de Staat er niet makkelijker op maken. Het Wetboek van Strafrecht biedt de omhoogkijkende politieman, wellicht een oplossing. 
Lees meer...

waarom cursusbank Vragen? Stel ze ons.

Heeft u vragen over Cursusbank? Heeft u hulp nodig bij uw aanmelding? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel ons. Wij zijn iedere werkdag tot 20.00 uur voor u beschikbaar. 

Ons streven is om binnen 24 uur te reageren.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig en wilt u iemand spreken?

013 - 36 99 511